13 Νοε 2015

Δήλωση ΕΛΓΑ(συνέχεια)

  Σε παλιότερη ανάρτηση( http://beeprerss.blogspot.gr/2015/09/blog-post.html ), είχα αναφερθεί για τις ζημιές που γίνονται στα μελίσσια και ποιες καλύπτει ο ΕΛΓΑ.Να υπενθυμίσω ότι η κάλυψη-αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ γίνεται μόνο έπειτα από δήλωση ΟΣΔΕ και από αναγγελία ζημιάς στον ανταποκριτή του ΟΓΑ.
  Στην παρούσα ανάρτηση,θα ήθελα να τονίσω το πόσο σημαντικό είναι να ασφαλίζουμε τα μελίσσια μας,ειδικά αν πρόκειται για επαγγελματική χρήση ή έστω αν ο αριθμός των μελισσοσμηνών είναι ένας "γενναίος" αριθμός..
  Σε μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο,βρήκα πως υπάρχει δυνατότητα online υπολογισμού της εισφοράς για την ασφάλιση των σμηνών. Στο παρακάτω link  http://www.elga.gr/index.php/xrisimes-plirofories/dilosi-kalliergeias-ektrofis επιλέγετε την επιλογή "online υπολογισμός εισφοράς 2015" και  στη συνέχεια μέσω της συμπλήρωσης της  φόρμουλας,μπορείτε να δείτε το συνολικό ποσο ασφαλίστρων. 
  Βλέποντας από τον τιμοκατάλογο του 2015,η ασφαλιζόμενη αξία ανα μελισσοσμήνος είναι 70€ και η ασφαλιστική εισφορά ανα σμήνος είναι 0,53€! 

πηγή: http://www.elga.gr/