10 Ιαν 2015

Χρωματικό σημάδεμα νέων βασιλισσών

  Για αυτό το διάστημα και για τον επόμενο 1-1,5 μήνα δεν έχω καθόλου χρόνο να ασχοληθώ με την σελίδα.Οι πολλές αγροτικές εργασίες(κλαδέματα,φυτέματα κτλ) με κρατάνε μακρυά...Βρήκα λίγο χρόνο σήμερα το βράδυ να γράψω 2 λόγια για το σημάδεμα των βασιλισσών.
  Το σημάδεμα των βασιλισσών είναι μια εργασία-ένας χειρισμός που μας βοηθάει να βρίσκουμε εύκολα την βασίλισσα,αλλά και να ξέρουμε σίγουρα ποιανού έτους είναι!Επίσης μας βοηθάει να ξέρουμε αν είναι αυτή που σμηνούργησε και όλα τα σχετικά.Το τελευταίο είναι κυρίως για αυτούς που δεν επισκέπτονται συχνά τα μελισσοκομεία τους.
  Υπάρχουν 3 κύριοι τρόποι σημαδέματος: 1) κόψιμο-ψαλίδισμα του φτερού, 2)τοποθέτηση αυτοκόλλητου πάνω στον θώρακα και 3) το βάψιμο του θώρακα με μαρκαδόρο. Το Νο3 είναι αυτό που θα γράψω τώρα.Το σημάδεμα γίνεται με ειδικό μαρκαδόρο και αφού την ακινητοποιήσουμε για λίγο.Μετά το σημάδεμα,τοποθετούμε πάλι στο ίδιο σημείο που την αφαιρέσαμε.Για το σημάδεμα της βασίλισσας δεν υπάρχει ένα μόνο χρώμα.Έχουν οριστεί 5 χρώματα όπου το καθένα δηλώνει το έτος γέννησης της βασίλισσας.

 Αυτά τα χρώματα είναι:
  1. Άσπρο για χρονιές που λήγουν σε 1 ή σε 6. πχ. 2011 ή 2016
  2. Μπλε για χρονιές που λήγουν σε 0 ή σε 5. πχ 2000 ή 2015
  3. Πράσινο για χρονιές που λήγουν σε 4 ή σε 9. πχ 2014 ή 2009
  4. Κίτρινο για χρονιές που λήγουν σε 2 ή σε 7. πχ 2002 ή 2007
  5. Κόκκινο για χρονιές που λήγουν σε 3 ή σε 8. πχ 2013 ή 2008
 

 
  Για παράδειγμα,πέρσι που σημάδεψα τις βασίλισσες μου τις νέες,τις έβαψα με πράσινο γιατί ήταν 2014,χρονιά που λήγει σε 4!Προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ,καθώς βλέπω κατευθείαν την μεγάλη κυρία!Φέτος(2015) το μπλε,είναι το χρώμα για τις νέες βασίλισσες.
 Το τελευταίο σχόλιο πριν κλείσω την ανάρτηση είναι για τις αγορές βασιλισσών από τρίτους.Σε περίπτωση που βρείτε βασίλισσα με χρώμα που δεν ταιριάζει στο χρώμα του τωρινού χρόνου,να ξέρετε ότι έχετε αγοράσει παλιά βασίλισσα.Το γράφω αυτό γιατί δυστυχώς έχουν αναφερθεί παρόμοια περιστατικά.Είναι αντιεπαγγελματικό να πωλούνται βασίλισσες του '15 και έχουν χρωματισμό πράσινο(παράδειγμα).
  Καλώς εχόντων των πραγμάτων,η επόμενη ανάρτηση θα είναι μαζί με τους πρώτους γόνους!!!Καλή αρχή να έχουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου