14 Φεβ 2014

Βάμμα πρόπολης

  Το βάμμα πρόπολης είναι ένα προϊόν που μπορούμε να παρασκευάσουμε εύκολα.Η πρόπολη από μόνη της έχει πολλές ευγερτικές ιδιότητες για τον οργανισμό του ανθρώπου(αναφορά σε παλαιότερο ποστ).
  Τα υλικά που χρειάζονται για την παρασκευή του βάμματος μπορεί να είναι τα κάτωθι: καθαρή πρόπολη( http://beeprerss.blogspot.gr/2014/02/blog-post_14.html ),αιθυλική αλκοόλη,τσίπουρο,βότκα.
  Ας δούμε μερικές συνταγές για την παρασκευή:
  • Παίρνουμε 20γρ καθαρή πρόπολη που τη θρυμματίσαμε(με γουδί ή μπλέντερ) και τη ρίχνουμε σε 1 λίτρο τσίπουρο.Για τις επόμενες 20 μέρες, ανακακινούμε καθημερινά το μπουκάλι καλά.Μετά από 20 μέρες φιλτράρουμε το μείγμα με λεπτή σήτα και το προιόν είναι έτοιμο!
    Η δοσολογία είναι ένα σφηνάκι κάθε μέρα.Βοηθάει πολύ το προστάτη!
  • Η καθαρή πρόπολη θερμαίνεται σε μπεν-μαρί μέχρι να σχηματιστεί πηχτό σιρόπι.Προσθέτουμε ίση ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης και ταυτόχρονα ανακατεύουμε.Όταν αποκτήσει ομοιόμορφη σύστση το φιλτράρουμε και είναι έτοιμο!
  • Σε μπουκάλι 5 λίτρων ρίχνουμε μέχρι τη μέση θρυμματισμένη πρόπολη και 2 λίτρα καθαρό οινόπνευμα 96 βαθμών.Κλείνουμε το μπουκάλι και ανακινούμε κάθε μέρα για 2 εβδομάδες.Μετά απο 2 εβδομάδες συμπληρώνουμε με οινόπνευμα και ανακινούμε καλά λίγες φορές.Το φιλτράρουμε και το τοποθετούμε σε ειδικά φιαλίδια με σταγονόμετρα.
    Η δοσολογία είναι 20 σταγόνες/μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου