13 Ιουν 2016

Η συνέχεια στις ανθοφορίες!

  Και αφού το παλιούρι τελείωσε ή το μεγαλύτερο κομμάτι του τελείωσε,έγινε μεταφορά σε καστανιά και όψιμο φλαμούρι.Μπορεί το παλιούρι να μην δούλεψε καθ' όλη τη διάρκεια της ανθοφορίας του λόγω κακού καιρού,αλλά όσο δούλευε έκανε καλές μάνες με χοντρές κοιλιές και απλωμένους γόνους.
  Η μεταφορά των μελισσιών σε σχετικά πιο όψιμο παλιούρι και μακρύτερα από τη βάση και από περιοχή που είχε παλιούρι,φάνηκε να βοηθάει τα μελίσσια και να αφήνει μια μικρή ικανοποίηση.
  Η χθεσινή μεταφορά σε βουνό και με ένα σύντομο έλεγχο της ανθοφορίας,είδα ότι οι περισσότερες καστανιές είχαν ανθίσει και είχαν επισκέψεις από τις μέλισσες.
 Αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα από τις 2 ανθοφορίες,καστανιά-φλαμούρι,που συνυπάρχουν στο ίδιο μέρος και η μία να διαδέχεται την άλλη.Το φλαμούρι της περιοχής ήταν ακόμα κλειστό ενώ σε χαμηλότερα σημεία είχε ήδη ανθίσει,οπότε υποθέτω τις επόμενες μέρες ανθίζει και το φλαμούρι..Υπάρχει και ένας μικρός φόβος για την παρουσία αρκούδας στο ευρύτερο μέρος,αλλά ένας τοπικός μου είπε ότι είχε χρόνια να φανεί στην περιοχή.Προφυλάξεις δεν πήραμε για ενδεχόμενες ανεπιθύμητες επισκέψεις και ζημιές,αλλά ελπίζουμε να μην γίνουν ποτέ.
  Τέλος τέτοιες ωραίες περιοχές σου επιτρέπουν να δροσιστείς μετά από την επιθεώρηση με ένα καλό καφέ κάτω από τη σκιά ενός δέντρου και με θέα τα υπέροχα δασωμένα βουνά που λατρεύω!Έπεται και ο πρώτος τρύγος της χρονιάς,μιας χρονιάς που ξεκίνησε περίεργα.Καλούς τρύγους να έχουμε και καλές δουλειές.