18 Μαρ 2018

Καθαριότητα μελισσοκομείου

  Η σημερινή ανάρτηση είναι με αφορμή των εικόνων που αντίκρισα στον σημερινό περίπατο αλλά και στις εικόνες που αντικρίζω καθ' όλη τη διάρκεια της μελισσοκομική χρονιάς.Αυτές οι εικόνες είναι της βρωμιάς,της εγκατάλειψης,της επέλασης των Ούννων και ότι άλλο ΆΣΧΗΜΟ μπορεί να περιγραφεί με οποιαδήποτε λέξη.
  Είναι η εικόνας των σκουπιδιών σε ένα πρώην μελισσοκομείο,με φανερά σημάδια της ανθρώπινης δραστηριότητας.Είναι κρίμα να κάνουμε την δουλειά μας και μετά να εγκαταλείπουμε-να αφήνουμε εκεί πέρα κάθε τι αχρείαστο υλικό(λάστιχα,σάπιες κυψέλες,παλιά αντικείμενα κτλ).Από τη στιγμή που δραστηριοποιούμαστε στην ύπαιθρο,πρέπει να τη προσέχουμε και να μην την κανιβαλίζουμε!
  Σήμερα λοιπόν,πέρασα από ένα στατικό μελισσοκομείο και είδα παρατημένα λάστιχα,τούβλα που παλιά φιλοξενούσαν κυψέλες,κομμάτια ξύλου που χρησίμευαν ως προστασία των κυψελών από ήλιο κτλ. Είναι μια τραγική εικόνα που χαλάει το όνομα του μελισσοκόμου.Για αυτο και εγώ λεω,προσέχουμε για να έχουμε!
  Στο τέλος της δραστηριοτητας μας στον τόπο του μελισσοκομείου,μαζεύουμε όλα τα σκουπίδια και αφήνουμε το μέρος όπως το βρήκαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου