6 Μαρ 2014

Νέος στη βασιλοτροφία

  Περιπλανώμενος προχθές στο διαδίκτυο,έπεσα πάνω σε μελισσοκομικά με θέμα τη βασιλοτροφία.Διάβασα και ξανά θυμήθηκα τη βασιλοτροφία με το χέρι!Δηλαδή τον εμβολιασμό των κελιών με το χέρι είτε υγρό που γίνεται με την προσθήκη βασιλικού πολτού είτε ξηρό που τοποθετείς στα ειδικά κελιά κατευθείαν το σκουλικάκι χωρίς πολτό. Για να πω την αλήθεια,επειδή έβλεπα συνέχεια τις συσκευές βασιλοτροφίας όπως η zenter και η ezi queen,είχα ξεχάσει τελείως την ύπαρξη και αυτών των μεθόδων βασιλοτροφίας.
  Φέτος είχα προγραμματισμένο να αλλάξω τις βασίλισσες μου,αλλά βλέποντας τις τιμές των συσκευών και λόγω κρίσης και λίγων μελισσιών,δεν ήθελα να δώσω τόσα λεφτά για την απόκτηση τους,οπότε και σχεδίαζα να τις αλλάξω με τεχνητή σμουνουργία ή ορφάνια.
  Όπως είπα και πριν όμως,να 'ναι καλά το θέμα βασιλοτροφίας που είδα και μου υπενθύμισε την ύπαρξη αυτών των μεθόδων!Άρχισα λοιπόν να ψάχνω τα καταστήματα για εξοπλισμό βασιλοτροφίας. Με τα πολλά κατέληξα σε ένα μαγαζί στη β.Ελλάδα και έκανα παραγγελία μέσω ίντερνετ.
  Για αρχή λοιπόν πήρα αυτό το εμβολιαστήρι
αρκετά φθηνό,ελπίζω να κάνει τη δουλειά του.
  Παρέλαβα επίσης τα βασιλικά κελιά νέου τύπου,σε συσκευασία των 20 τεμαχίων


που μπαίνουν σε ξυλόβεργα που επίσης παρήγγειλα




αλλά μπαίνουν και στην εσοχή που έχει το πλαίσιο για την κηρήθρα !
 
Αυτά για αρχή!Τελικό κόστος κοντά στα 10 ευρώ!

  Τώρα ετοιμαζομαι για μαστορέματα!Λέω να χωρίσω μια κυψέλη στα 3 για να με βοηθήσει στους χειρισμούς.Ελπίζω να βοηθήσει ο καιρός και μέσα στον απρίλιο να αρχίσω τους κατάλληλους χειρισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου