24 Μαΐ 2014

Οι μελισσο-διαφορές!

  Καλησπέρα σας!Στο παρακάτω ποστ θα ήθελα να καυτηριάσω δύο εμμονές που έχουν οι μελισσοκόμοι(ή μελισσοκάτοχοι αν θέλεις..) με κάποιες λέξεις.
 

Πουλί-μελισσοκομία:   

  Ένα μεγάλο πρόβλημα (ναι δικό μου είναι χαχα) που έχω όταν διαβάζω ή ακούω μελισσοκόμους να λένε ότι άρχισαν να πιάνουν πουλιά..όχι δεν εννοώ τίποτα πονηρό.Και για να εξηγηθώ, αναφέρομαι στους αφεσμούς που εγκαταλείπουν μια κυψέλη.
  Αφεσμός είναι ένα κομμάτι του συνολικού πληθυσμού που εγκαταλείπει την κυψέλη μαζί με την παλιά βασίλισσα και κάθεται σε ένα κοντινό σημείο από την κυψέλη πχ κάποιο κλαδί.Πολλοί λοιπόν μελισσοκόμοι τα λένε πουλιά...πόσο με εκνευρίζει αυτό..χαχαχαχα!
Κύριοι :  αυτό είναι πουλί    

 αυτό είναι πουλί



 ΑΥΤΟ......

 .....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΙ!
  Αυτό στη μελισσοκομική γλώσσα λέγεται αφεσμός!!!!!Όταν ακούω για πουλιά από μελισσοκόμους,η πρώτη εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό,είναι από τον αγράμματο παππού μου που δεν έχει καμία σχέση με την μελισσοκομία και ούτε πρόκειται να αποκτήσει και  τους αφεσμούς τους αποκαλεί "πουλιά"!

Μύγα-μελισσοκομία:

  Μιά άλλη λέξη που με ενοχλεί πιο πολύ από κάθε άλλη είναι η μύγα!Όχι δεν με ενοχλείη μύγα σαν έντομο,αλλά με ενοχλεί όταν ονομάζουν τους πληθυσμούς των μελισσών στις κυψέλες ως "μύγες"!
Οι διαφορές μύγας-μέλισσας?????ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ!
-Οι μύγες πάνε σε κάθε βρωμιά που υπάρχει εκεί έξω,σε ότι έχεις άσχημες μυρωδιές,ακόμα και σε ακαθαρσίες ζώων
-Οι μέλισσες είναι τα έντομα που χαρίζουν πολλά οφέλη στον άνθρωπο,είναι τα έντομα που πάνε σε κάθε τι μυρωδικό,που μαζεύουν νέκταρ και εν'τέλη που μας χαρίζουν ένα τέλειο προιόν, ΤΟ ΜΕΛΙ!
...ΕΤΣΙ????
Υποθέτω δεν δοκίμασε κανείς σας προιόντα παραγωγής μυγών....
Μύγα....





Μέλισσα




  Ως μελισσοκόμοι πρέπει να σεβόμαστε και να εκτιμάμε τα πλάσματα με τα οποία εργαζόμαστε και όχι να τα αποδίδουμε χαρακτηρισμούς που δεν τους ταιριάζουν.

Συγγνώμη για το ύφος της ανάρτησης είμαι σε δύσκολες μέρες....χαχαχαχα!

πηγή είκόνων: google-εικόνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου