6 Ιουν 2014

Πατέντα-κατασκευή ηλεκτρικού αρμοστήρα

  Καλησπέρα σας! Σήμερα θα ήθελα να σας παρουσιάσω τη κατασκευή του ηλεκτρικού αρμοστήρα που έφτιαξα πριν καιρό.
  Πριν αρχίσω να γράφω για τα απαραίτητα υλικά,θα εξηγήσω σε αυτούς που δεν ξέρουν για τι εργαλείο μιλάμε.Το αρμοστήρι είναι το εργαλείο που μας βοηθάει να περάσουμε-κολλήσουμε το φύλλο κηρήθρας πάνω στο συρματωμένο πλαίσιο.Υπάρχουν τα απλά χειροκίνητα αρμοστήρια και τα ηλεκτρικά.Τα δεύτερα,φροντίζουν ώστε να ζεσταθεί το σύρμα και έτσι να κολλήσει το φύλλο.
  Αυτά τα λίγα λόγια για τα αρμοστήρια.Ας περάσουμε στις κατασκευές... είναι μια πολύ απλή κατασκευή που μπορεί να στοιχίσει κοντά στα 15 ευρώ έχοντας ήδη στην κατοχή μας απαραίτητα εργαλεία που θα αναφερθούν πιο κάτω.

Αυτή είναι η λίστα με τα απαραίτητα υλικά:
  1. Κολλητήρι και κόλληση καλάι
  2. Καλώδιο για σύνδεση με εναλλασσόμενο ρεύμα και το φις του. 
  3. Καλώδιο με κροκοδηλάκια
  4. Μετασχηματιστής AC->DC 230Volt AC->12 Volt 2Ampere
  5. Κουτί

Ξεκινάμε:
  • Παίρνουμε το μετασχηματιστή και κολλάμε το καλώδιο για τη σύνδεση με το εναλλασσόμενο στην ειδική πλευρά του.Αν δεν μπορείτε να το βρείτε πάνω στο μετασχηματιστή,ρωτήστε τον πωλητή.
  • Στη συνέχεια κολλάμε και το καλώδιο με τα κροκοδηλάκια στη δικιά του θέση.
  • Βιδώνουμε ή στερεώνουμε το μετασχηματιστή σε ένα κουτί,όποιο μας βολεύει καλύτερα. 
και τέλος...αυτό ήταν...απλό,εύκολο και γρήγορο.Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις ηλεκτρονικής...προσοχή μόνο να μην μπερδέψουμε τις εξόδους του μετασχηματιστή και συνδέσουμε λάθος καλώδιο.Εγώ έτυχε να έχω όλα τα υλικά στο σπίτι,οπότε δεν χρειάστηκε να αγοράσω τίποτα.Το πιο ακριβό κομμάτι της κατασκευής είναι ο μετασχηματιστής που κάνει κοντά στα 10 ευρώ.


το αρμοστήρι μου!χρησιμοποιήθηκε κουτί από τροφοδοτικό υπολογιστή



η έξοδος του καλωδίου που πάει στο συρματωμένο πλαίσιο.Όπως βλέπετε είναι χωρισμένο σε - +


Από την μία πλευρά είναι το μαύρο καλώδιο για να πάρει ρεύμα από την πρίζα και από την άλλη το κόκκινο-μαύρο για το πλαίσιο.
  Από τότε που το έφτιαξα,χρησιμοποιώ μόνο αυτό!Εύκολο και γρήγορο.

  Ξεκίνησα βέβαια με το χειροκίνητο αρμοστήρι αλλά το αποτέλεσμα δεν μου άρεζε καθώς χαλούσε τα κελιά στη γραμμή που έμπαινε το σύρμα και μερικές φορές από απροσεξία χαλούσε και κομμάτια από το φύλλο κηρήθρας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου