7 Σεπ 2016

Νέα αποκτήματα

  Με αφορμή τον άστατο καιρό και τις πολλές βροχοπτώσεις που επικρατούν τις τελευταίες μέρες,βρίσκω ελεύθερο χρόνο ώστε να ασχοληθώ και λίγο με το πλέον παρατημένο από μένα μπλογκ μου.
  Καταρχήν να επισημάνω ότι οι έντονες βροχοπτώσεις είναι επικίνδυνες για μελίσσια που είναι τοποθετημένα κοντά σε χειμάρρους-ποτάμια-ρυάκια κτλ καθώς ενέχει  κίνδυνος του φουσκώματος τους με αποτέλεσμα να παρασύρουν τα μελίσσια που είναι τοποθετημένα κοντά σε ποτάμια και ρυάκια.Πολύ προσοχή λοιπόν και καλό θα είναι να κάνουμε μια επίσκεψη στο μελισσοκομείο ώστε να διαπιστώσουμε μόνοι μας σε τι κατάσταση είναι τα μελίσσια μας.
  Τα μελίσσια μου στην εποχή "μετά βουνού" όπως λέω εγώ,κατέβηκαν στο κάμπο όπου και θα ξεχειμωνιάσουν.Προς έκπληξη μου,τα δυνατά βάζουν μέλια και γύρες και με ξεσηκώνουν στην ιδέα για ένα τρύγο έστω και μικρό,όχι ληστρικό όμως καθώς πάντα αφήνω περίσσευμα μπόλικο για να βγάζουν το χειμώνα.


 Μια δεύτερη έκπληξη που με περίμενε,ήταν η παρουσία μετκαλφα,πράγμα που δεν είχα δει τα τελευταία 6 χρόνια στις καλλιέργειες της περιοχής.

  Στο εν τω μεταξύ έχει προβεί σε κάποιες αγορές που αφορούν τόσο το κομμάτι των γνώσεων όσο και του εξοπλισμού!

Η κάτω σειρά με τα βιβλία αποκτήθηκε μέσω ΟΓΑ με τα κουπόνια που έδινε.Το ένα βιβλίο είναι του Υφαντίδη,αυτό στα αριστερά που δεν φαίνεται καλά η επιγραφή του.Χοντρό βιβλίο με πολλές σελίδες....που με περιμένουν να τις διαβάσω κάποια στιγμή!!Το άλλο είναι το γνωστό του κ. Θρασυβούλου και το τελευταίο αφορά την δενδροκομία.Ο χειμώνας θα είναι γεμάτος από γνώσεις !!!
  Τα άλλα αποκτήματα αφορούν το κομμάτι του εξοπλισμού και έγιναν κυρίως για λόγους δοκιμαστικούς.  Στις πρώτες φωτογραφίες απεικονίζεται ο εξαχνωτής που αγόρασα.Δουλεύει με μπαταρία αυτοκινήτου.Στο ειδικό πιατάκι μπαίνει το οξαλικό οξύ,όπου με τη μεγάλη θερμοκρασία που αναπτύσσεται,λιώνει και δημιουργείται ατμός που γεμίζει την κυψέλη.Η πρώτη δοκιμή θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο και αν διαπιστώσω ότι είναι βολική από όλες τις απόψεις,τότε θα ξανά χρησιμοποιηθεί και για την θεραπεία όταν δεν θα υπάρχει γόνος.
  Το άλλο απόκτημα είναι ένα μισό πατωματάκι.Πλαστικό με πλαστικά πλαίσια που μου δίνει την ευκαιρία να κάνω διπλή δοκιμή!Δηλαδή δοκιμή στο μισό πάτωμα και δοκιμή στα πλαστικά πλαίσια!Βέβαια έτσι όπως το σκέφτομαι,θα αποκτήσω λίγα ακόμα πατώματα πριν την άνοιξη,ώστε οι πληροφορίες που θα λάβω από τις δοκιμές να είναι πιο σίγουρες.
  Αυτά τα ολίγα για άλλη μια φορά!Καλή συνέχεια στα πεύκα και προσοχή!