21 Σεπ 2016

Η δοκιμη του εξαχνωτή οξαλικού οξέως

  Μέσα στο καλοκαίρι είχα αγοράσει μια συσκευή εξάχνωσης οξαλικού οξέως,με σκοπό να διευρύνω τον τρόπο χρήσης του οξαλικού που κάνω εδώ και χρόνια.Χθες το απόγευμα και αφού είδα ότι στην περιοχή επικρατούσαν σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες,είπα να κάνω την δοκιμή μου!!
Συγκεντρωτικά τα 3 εργαλεία
 Όπως φαίνεται στη παραπάνω φωτογραφία χρησιμοποιήθηκαν 3 εργαλεία!Μια μπαταρία αυτοκινήτου,οξαλικό οξύ σε ταμπλέτες και τέλος ο εξαχνωτής

Ο εξαχνωτής

Μπαταρία αυτοκινήτου 12Vοlt

Κυβάκια οξαλικού οξέως
 Τα πρώτα συμπεράσματα αφορούν κυρίως τον τρόπο χρήση και τα όποια προβλήματα υπάρχουν στη χρήση του.Η αποτελεσματικότητα κατά του βαρρόα θα ελεγχθεί τις επόμενες μέρες.Πάμε τώρα στη χρήση του...
  Καταρχήν απαιτείται μάσκα προφύλαξης του μελισσοκόμου γιατί οι ατμοί από την εξάχνωση μυρίζουν πολύ.Η χρήση του γίνεται με την τοποθέτηση του μηχανήματος από την πόρτα και στο κέντρο της κυψέλης ή στο μέρος όπου υπάρχουν πλαίσια,αν μιλάμε για μελίσσια μικρότερης των 10 πλαισίων δυναμικότητας.
   Στα θετικά συγκαταλέγεται το μεγάλο καλώδιο του εξαχνωτή,που σου επιτρέπει να κάνεις τη χρήση του σε πολλά μελίσσια μακριά από την τοποθετημένη μπαταρία,χωρίς να χρειάζεται να την κουβαλάς κάθε τρεις και λίγο..
  Με την χρήση του,καίγονται όποιες μέλισσες πλησιάζουν το θερμαινόμενο κομμάτι και στη συνέχεια αυτό μαυρίζει και θέλει καθάρισμα.Οι κυψέλες με ανοιχτό πάτο,θέλουν οπωσδήποτε κλείσιμο,γιατί ένα μεγάλο μέρος του καπνού βγαίνει από κάτω.Επίσης κλείσιμο θέλουν οι αεραγωγοί και οι πόρτες με την τοποθέτηση του μηχανήματος μέσα.
  Τα κυβάκια του οξαλικού ζυγίζουν 1γρ και έτσι σε διευκολύνουν στη χρήση αλλά και σε απαλλάσσουν από το ζύγισμα.Γενικά οι πρώτες εντυπώσεις είναι καλές όσον αφορά τη χρήση του.Μακάρι η αποτελεσματικότητα να κυμανθεί σε καλά επίπεδα,ειδικά αν σκεφτούμε ότι αυτή την εποχή ο γόνος είναι σε σχετικά καλά επίπεδα.Ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν θα το χρησιμοποιήσω και σαν βασική θεραπεία αντί της ενστάλαξης που εφαρμόζω,αλλά για ξελάφρωμα θα μπορούσε να ενταχθεί σαν λύση.Περιμένω να δω αποτελέσματα τις επόμενες μέρες!!!