18 Σεπ 2014

Στη μάχη κατά του βαρρόα vol 2

   Σε προηγούμενη ανάρτηση,είχα ανακοινώσει ότι χρησιμοποιώ ξερά φύλλα καρυδιάς ως καύσιμη ύλη στο καπνιστήρι,με σκοπό την απομάκρυνση του βαρρόα από τις μέλισσες ( http://beeprerss.blogspot.gr/2014/07/blog-post_19.html ). Αν και στη αρχή ξεκίνησα συστηματικά να χρησιμοποιώ αυτή τη μέθοδο καταπολέμησης του βαρρόα, στην πορεία δεν συνέχισα με το ίδιο πρόγραμμα να εφαρμόζω τη μέθοδο.
   Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι το εξής: καθαρή εικόνα σε όλα τα μελίσσια,χωρίς να υπάρχουν μέλισσες με φαγωμένα φτερά και μη εμφάνιση του ακαριού πάνω στις μέλισσες!! Πέρυσι,αρχές Σεπτέμβρη είχα βρει πολλές μέλισσες με φαγωμένα τα φτερά και λίγα βαρρόα πάνω στις μέλισσες. Έτρεχα "πανικόβλητος"αρχές του μήνα για  να κάνω ξελάφρωμα.
   Συγκριτικά με πέρυσι,είμαι αρκετά ικανοποιημένος,χωρίς όμως να επαναπαύομαι καθώς θεραπεία χειμωνιάτικη-όταν ξεγονιάσουν τα μελίσσια- θα γίνει.Αυτό που θέλω να πω,είναι ότι η καύση των φύλλων καρυδιάς φαίνεται να είχε αποτέλεσμα,παρόλο που στην πορεία δεν την ακολούθησα πιστά. Άνετα κατατάσεται στις οικονομικές ή ακόμα και στις ανέξοδες θεραπείες(ή προληπτικές θεραπείες) κατά του βαρρόα.



Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου