1 Φεβ 2015

Επιδότηση μελισσοκομικού εξοπλισμού

  Η παρούσα ανάρτηση έχει ως στόχο την ενημέρωση των αναγνωστών της σελίδας σχετικά με μια μορφή επιδότησης που υπάρχει εδώ και λίγα χρόνια.Η επιδότηση αυτή ονομάζεται σχέδιο βελτίωσης ή μέτρο 121 και σκοπό έχει τον εκσυχρονισμό των αγροτικών μονάδων.
  Επιδοτεί την αγορά ή την αντικατάσταση του μελισσοκομικού εξοπλισμού καθώς επίσης και την αγορά μελισσοκομικού αυτοκινήτου.Επίσης επιδοτεί και το εκσυχρονισμό ή την ανέγερση μελισσοκομικού εργαστηρίου.
  Το ποσοστό της επιδότησης,τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και το πως πρέπει να κινηθεί ο αγρότης-μελισσοκόμος,αποφασίζονται κάθε φορά με την έγκριση και δημοσίευση του συγκεκριμένου προγράμματος.
   Στόχος μου δεν είναι να σας πω τι ζητάει το πρόγραμμα,καθώς όπως είπα και πριν δεν είναι πάντα στάνταρ,αλλά να σας ενημερώσω(σε όσους δεν το ξέρουν) ότι υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα.
   Αυτό που ξέρω καλά,είναι ότι αξίζει να γίνει μια καλή επένδυση-αγορά εξοπλισμού,καθώς τα έξοδα της κατάθεσης του φακέλου από τον μελετητή-γεωπόνο που εκπονεί την μελέτη,είναι αρκετά υψηλό(έχω ακούσει μέχρι και 3000€).
   Αυτό που προτείνω σε εσάς,είναι να επισκεφτείτε ένα γεωπόνο-μελετητή που ασχολείται με τέτοια και να μάθετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.Προσωπικά,έχω μιλήσει με τον γεωπόνο μου και τον έχω ενημερώσει ότι ενδιαφέρομαι για το πρόγραμμα.Οπότε μόλις προκηρυχθείί,θα με πάρει τηλέφωνο για να με ενημερώσει έγκυρα και έγκαιρα.
  Για αυτούς που θέλουν να αγοράσουν ένα μελιτοεξαγωγέα και ένα ξέστρο προφανώς και δεν αξίζει το πρόγραμμα,αλλά για αυτούς που θέλουν να τα αλλάξουν όλα ή να αγοράσουν για πρώτη φορά,αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου