Καρφιτσωμένη ανάρτηση

Αγγελίες

  Από αύριο θα υπάρξει δυνατότητα να δημοσιεύονται αγγελίες σας με μελισσοκομικό και γεωργικό περιεχόμενο.Μπορείτε να μου στέλνετε την αγγε...

14 Απρ 2015

Το φυτό παλιούρι

    Το παλιούρι, είναι ένα θαμνοειδές φυτό με μεγάλη μελισσοκομική αξία.Δίνει νέκταρ και γύρη αρίστης ποιότητας.Είναι μια ανθοφορία που ενδείκνυται για παραγωγή άριστων βασιλισσών,καθώς ταΐζονται καλά με βασιλικό πολτό.Δίνει μέλι εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης και γύρη κίτρινου χρώματος.
    Τα μελίσσια δυναμώνουν πολύ σε περιοχές με παλιούρι και τα ήδη δυνατά παράγουν αρκετές ποσότητες μελιού. Ανθίζει αρχές Μαΐου,αλλά η νετραροέκκριση επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες.Ο αέρας και η βροχή,σταματά την νεκταροέκκριση.
    Στην περιοχή μου,υπάρχουν μεγάλα δάση από παλιούρια,όπου κάθε χρόνο γεμίζουν με ένα τεράστιο αριθμό μελισσοσμηνών προερχόμενα ακόμα και από τις νότιες περιοχές της Ελλάδας!

Οι φωτογραφίες είναι περσινές.Είναι από περιοχή της Θεσσαλονίκης,όπου είχα αρχικά το μελισσοκομείο μου.Στις 2 τελευταίες φωτογραφίες,φαίνεται μια μέλισσα που επισκέπτεται τα άνθη του παλιουριού.