Καρφιτσωμένη ανάρτηση

Αγγελίες

  Από αύριο θα υπάρξει δυνατότητα να δημοσιεύονται αγγελίες σας με μελισσοκομικό και γεωργικό περιεχόμενο.Μπορείτε να μου στέλνετε την αγγε...

25 Φεβ 2014

Επιτυχημένο ξεχειμώνιασμα

  Το πρώτο μου επιτυχημένο ξεχειμώνιασμα είναι γεγονός!Τα μελίσσια πέρασαν το φετινό χειμώνα με τις πλέον ελάχιστες απώλειες!To μέρος που ξεχειμώνιασαν είναι ορεινό και το μενού είχε από όλα!Βροχές αρκετές,κρύα με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός για πολλές μέρες,3 φορές χιόνια και λίγες μέρες με δυνατούς αέριδες!
  Οι κυριότερες απώλειες σημειώθηκαν το φθινόπωρο όταν έπιασαν τα πρώτα κρύα.Οι απώλειες ήταν  γιατί δεν είχα προλάβει να πάρω μέτρα για το ξεχειμώνιασμα.
  Τώρα πλέον έχουν ξεκινήσει οι γόνοι καθώς επίσης και ένα μεγάλο πάρτυ με γύρες!!Μια ευχάριστη εικόνα που ομολογώ πως δεν  περίμενα να την αντικρίσω,όχι τουλάχιστον πριν μπει το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου!
Μέτρα ξεχειμωνιάσματος:
  Τα μέτρα που έλαβα για τον πληθυσμό:
  • καταπολέμηση του βαρρόα με οξαλικό οξύ,όταν δεν είχαν γόνο
  • Υπαρξη μελιού και μια 2 κιλης βανίλιας
  • Αρκετό σφίξιμο
 Και η προετοιμασία των κυψελων:
  • εσωτερικά τοποθετήθηκε κηρόπανο και στο τελευταίο πλαίσιο  που πατούσαν τα μελίσσια έβαλα κομμάτι φελιζόλ
  • έβαλα ανα 2 τις κυψέλες δίπλα-δίπλα ώστε να έχουν μια κοινή πλευρά που δεν τις χτυπάει ο αέρας
  • ελαχιστοποίησα την είσοδο και σε αυτές που είχαν διάτρητους πάτους με 2 εισόδους,έκλεισα τη μία είσοδο.
  Θέλω να πιστεύω ότι ο μεγάλος χειμώνας πέρασε...βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξαναχιονίσει...το έχει κάνει και παλιότερα!Ελπίζω όμως ότι δεν θα μας χαλάσει την ωραία εικόνα που βλέπουμε αυτές τις μέρες!