6 Απρ 2014

Ήρθε η άνοιξη!

  Είχα καιρό να γράψω για τα νέα,αφού ήρθε η άνοιξη και οι αγροτικές ασχολίες με κρατάνε μακριά από τον υπολογιστή και το πατρικό σπίτι.
Ουπς δεν εννοώ τα χιονισμένα βουνά αλλά τον ανθισμένο κάμπο.

  Όπως έλεγα,εγκαταστάθηκα στο χωριό,αφού τα δέντρα,ακτινίδια και ροδάκινα, πλέον έχουν αυξημένες απαιτήσεις και απαιτούν αρκετό χρόνο και δουλειά για να γίνουν ή να παραμείνουν παραγωγικά. Σε αυτή τη δουλειά θα βάλουν και το χεράκι τους οι αγαπημένες μελισσούλες,που έχουν αναλάβει τον σημαντικό ρόλο του επικονιαστή!
  Ας πάμε όμως στα μελισσοκομικά μας θέματα....βαδίζουμε στο δεύτερο μήνα της άνοιξης και αυτό συνεπάγεται ότι ο μελισσοκόμος πλέον αρχίζει να δραστηριοποιείται!Ετοιμάζει τα μελίσσια για τις μεγάλες ανθοφορίες. Τροφοδοτεί διεγερτικά για να αυξηθεί ο γόνος,δίνει χώρο στη βασίλισσα για να γεννήσει,με κενά πλαίσια ή ακόμα και πατώματα.Και τέλος ετοιμάζεται για  τις σμηνουργίες  http://beeprerss.blogspot.gr/2013/07/blog-post_7938.html και  την καταστολή της http://beeprerss.blogspot.gr/2013/07/blog-post_8743.html . Οπότε αφήνουμε τις καρέκλες 
αφήνουμε λέμε....

 και πιάνουμε το ξέστρο στο χέρι!

  Από χθεσινή επιθεώρηση είδα αυτό
 εικόνα που πραγματικά μου είχε λείψει! Γόνος κέντημα,με τα κενά να είναι συμπληρωμένα με γύρες και μέλια!Βέβαια η συγκεκριμένη βασίλισσα θα πάει για αλλαγή μέσα στο μήνα καθώς βαδίζει στο 2ο χρόνο ζωής της,καθώς αν την αφήσω για του χρόνου,πιθανόν να είναι εξασθενημένη από την μεγάλη ηλικία και τους πολλούς γόνους που περιμένω(ή θα περίμενα) από αυτή για τη χρονιά και έτσι μέσα στο μήνα(πιθανόν) να προχωρήσω σε βασιλοτροφία.
  Όπως βλέπετε έχω κάνει ένα μικρό σχεδιασμό για τους χειρισμούς μου,βέβαια περιμένω και τον σύμμαχο μας,τον καιρό!Κάντε τους σχεδιασμούς σας και μην αφήνετε τίποτα στα κουτουρού!
Και....μιας και ήρθε η άνοιξη μην ξεχνάμε και τους μεγάλους μας φίλους που δείχνουν ιδιαίτερη "αγάπη" στις κυψέλες μας..

 οπότε προσοχή όσοι μεταφέρεται τα μελίσσια σε περιοχή της επικρατείας της!

  Καλή δουλειά σε όλους,με πολλά μέλια και προσοχή στις σμηνουργίες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου