26 Ιουν 2014

Το πάρκο της Νάουσας

  Καλημέρα σας! Το παρόν άρθρο μπορεί να μην έχει μελισσοκομικό ενδιαφέρον αλλά θα ήθελα να μοιραστώ τις εικόνες από τη σημερινή μου εμπειρία.
   Σήμερα επισκέφτηκα το δημοτικό πάρκο της Νάουσας(Ημαθία) έπειτα από 10 χρόνια!Το πάρκο βρίσκεται μέσα στη Νάουσα και μπορεί να προσφέρει άνετα στιγμές ξεκούρασης,χαλάρωσης και δροσιάς σε Ναουσαίους και τουρίστες!Είναι το ένα από τα 2 πάρκα της Νάουσας,με το άλλο πάρκο να είναι αρκετά δημοφιλές τόσο στους Ημαθιότες όσο και στους υπόλοιπους Έλληνες,το απίστευτο πάρκο του Αγίου Νικολάου.
  Στο δημοτικό πάρκο της Νάουσας μπορείς να συναντήσεις μια πληθώρα από μεγάλα και μικρά δέντρα-πολλά από αυτά είναι πλατάνια λόγο της ύπαρξης νερών-,λουλούδια,βρύσες τρεχούμενες,ποταμάκια,μια λίμνη με ξύλινα γεφυράκια,αρκετά παγκάκια για ξεκούραση και μια καφετέρια μέσα στο πάρκο και σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η απέραντη θέα στο ημαθιότικο κάμπο!Κολλητά με το πάρκο,περνάει ο ποταμός "Αράπιτσα" που χύνεται στον Αλιάκμονα και σε μαγεύει με δυνατό ήχο των νερών του!
 
 Τα δρομάκια είναι χωμάτινα και προσφέρονται για οικογενειακές βόλτες μέσα στις δροσιά που προσφέρουν τα δέντρα και το πράσινο.


 Μεγάλοι χώροι με γρασίδι και στο βάθος με το Βέρμιο!


 Οι λιμνούλα,που παλιά φιλοξενούσε ψάρια και πάπιες,τώρα είναι απλά μια λιμνούλα που συμπληρώνει την ωραία εικόνα του πάρκου.....
 .......και ο μικρός καταρράχτης που χύνεται μέσα στη λιμνούλα,προσδίδοντας ωραίες εικόνες.

  Υπέροχη θέα του κάμπου.....



......που είναι σαν μπαλκόνι!












Τα αρνητικά του πάρκου: Το πάρκο μπορεί να φαίνεται ωραίο,αλλά έχει σημάδια της κρίσης,καθώς όσοι το γνώριζαν πριν την κρίση,ενθουσιάζονταν ακόμα περισσότερο στη θέα των ζώων που συναντούσε στο πάρκο,πολλά ψάρια στη λίμνη,πάπιες που μπαινο-βγαιναν στη λίμνη και παγώνια που περιφέρονταν ελεύθερα!

 Στη κακή εικόνα έρχονται να προστεθούν τα χαλασμένα κάγκελα που κρίνονται επικίνδυνα για οικογένειες με μικρά παιδιά,καθώς μετά τα κάγκελα υπάρχει γκρεμός με σχετικό ύψος.........









..........και τα λερωμένα κολωνάκια με γκράφιτι.













  Εύχομαι κάποια στιγμή,το υπέροχο αυτό πάρκο να ξαναβρεί τις παλιές του δόξες,ώστε να προσφέρει στους επισκέπτες τις ωραίες εικόνες που πρόσφερε παλιότερα.

Καλό καλοκαίρι και καλά να περνάτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου