22 Μαρ 2015

Πρώτη επιθεώρηση για το '15!

   Ο τίτλος θα μπορούσε να γράφει "Πρώτη σοβαρή-εκτενής επιθεώρηση για το '15".Έτσι λοιπόν όπως λέει και ο τίτλος,πριν από λίγες μέρες κατάφερα να κάνω την πρώτη σοβαρή επιθεώρηση για το 2015.Λέω κατάφερα,γιατί ο άστατος καιρός που κρατάει ακόμα και σήμερα και σε συνδυασμό με τις πολλές δουλειές που είχα,δεν με άφηναν να επιθεωρήσω τα μελίσσια μου.
  Η αλήθεια είναι ότι είχα κάνει λίγες επιθεωρήσεις και πριν,αλλά ήταν κυρίως για τον έλεγχο των αποθεμάτων και σε 2 κυψέλες λίγο παραπάνω για να έχω το συγκριτικό πλαστικής ξύλινης.
  Αυτό που είδα στην πρώτη επιθεώρηση....είναι ότι ξαφνικά έγινα 77 χρονών!Η ανάρτηση τελειώνει κάπου εδώ,ευχαριστώ που με διαβάσατε!
   
  χαχαχαχα πλάκα κάνω εννοείται!
  
   Η αλήθεια είναι ότι είχα έντονους πόνους στη μέση για λίγη ώρα,αλλά το βάρος το ρίχνω στην απαιτητική δουλειά που είχα όλο αυτό το διάστημα.
  Και πάμε τώρα στο σοβαρό κομμάτι...πρώτη επιθεώρηση κοντά στα μέσα Μαρτίου!Είναι λίγο κουφό αυτό εε?Είπαμε καιρός και δουλειά οι υπεύθυνοι!Τα μελίσσια τα είχα σφιχτά από το φθινόπωρο,με όσα πλαίσια περίσσευαν,να έχουν αφαιρεθεί!Ευτυχώς δεν υπήρξε έντονη ανάπτυξη γιατί θα είχα πρόβλημα!
  Τα μελίσσια είναι ακόμα "σφιγμένα" ,δηλαδή δεν δουλεύουν πολύ και οι γόνοι είναι σχετικά περιορισμένοι,κοντά στα 4-5 πλαίσια το πιο μεγάλο!Τα κηρόπανα παραμένουν από πάνω και οι πόρτες είναι ακόμα περιορισμένες.Οι προγραμματισμοί που είχαν γίνει για διεγερτική τροφοδότηση,αναβλήθηκαν..στις βραδιές 20-21 Μαρτίου επικρατούσαν παγετοί,με χαμηλότερη θερμοκρασία τους -3 βαθμούς κελσίου!
  Ευτυχώς δεν διαπίστωσα κανένα χοντρό πρόβλημα,μόνο με ένα μελισσάκι που δεν το είχα κάνει θεραπεία βαρρόα,γιατί κρατούσε γόνο όταν έκανα στα υπόλοιπα και μετά έπεσαν οι πολλές δουλειές.Σκέφτομαι να εφαρμόσω καμιά εναλλακτική θεραπεία,πιο πολύ για να δω δοκιμαστικά τα αποτελέσματα.
  Αυτά μέσες-άκρες...μέσα στις επόμενες μέρες θα γράψω το συγκριτικό για την πλαστική.Αναμένουμε να φτιάξει ο καιρός,να δυναμώσουν  τα μελίσσια και να ασχοληθώ λίγο περισσότερο μαζί του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου